Kutató ösztöndíjak

A múlt héten közzétették a Szentágothai János- és Magyary Zoltán ösztöndíjpályázatok eredményeit.

A nyertesek intézményei ugyan nincsnek megadva a listában, de persze több szegedi kollégát föl lehetett ismerni. A legutóbbi listában 6 TTIKs oktatót vélek fölfedezni: Varga Csaba, Sümegi Pál, Boros Imre, Kató Zoltán, Szatmári Sándor és még valaki. Az egyetemünkről fölismerem még a díjazottak közül Hegyi Pétert, Kemény Lajost és Piffkó Józsefet. Persze lehet még olyan nyertes, akinek a neve nekem nem tűnt föl, és előre is köszönöm az olvasó kiegészítését.

Összességében 31 Szentágothai Ösztöndíjat adtak most ki, több. mint 200 pályázatra. Gyanúsan kevés karunkat érintik a fönti nevek.

A tavaszi forduló eredményét is megtaláltam, ebben Boros Mihály, Pap Gyula, Vágvölgyi Csaba, Virág László, Kéri Szabolcs, Máté-Tóth András nevét véltem fölismerni.

Ha jól emléxem, tavasszal 170 Magyary Ösztöndíjat adtak ki, most 45-öt. A mostani listából ismerős  Filep Ágnes, Szalai Anikó, Maróti Gergely, Szabó Tamás Péter, Lénárt Tamás, Sipos György, Spengler Gabriella, Ördögné Kolbert Zsuzsanna, Felföldi Szabolcs, Mingesz Róbert, Honti Viktor, Mernyák Erzsébet, Farkas Arnold Péter, Fintor Krisztián, Atlasz Tamás, Hetényi Anasztázia, Verók Attila, Bereczki Zsolt. 18/45 szép arány Szegedre, még ha az országos merítésből a főváros ki is maradt.

Csend, esti bor...

süti beállítások módosítása