ápr. 10. 2015

Új jelentkezők

A felvi.hu-n már elérhetők és követhetők az idei felsőoktatási jelentkezések adatai. Öröm olvasni ezeket.

Az egymondatos konklúzió az, hogy az informatikai képzéseink iránt a tavalyi növekedés után újabb 9%-nyi bővülés mutatkozik (599 -> 654). Persze ezek csak előzetes adatok, a jelentkezők pont most csoportosíthatják át a helyeiket. OK, ez a jelenség tavaly épp inkább a javunkra hozott még újabb jelentkezőket. Aztán a mostani jelentkezőszámon végigvág majd a hátralévő tanulmányi eredmény és az emelkedő törvényes ponthatár is. Ráadásul a fölvettekből mindig adódik egy meglepően nagy rész (akár 8-10%-nyi), akik a fölvétel ellenére nem iratkoznak be. Ezek talán külföldre mennek tanulni. Ezzel együtt a ténylegesen fölvettek mennyiségét a legjobban az első helyes jelentkezők száma alapján lehet becsülni. 

Na most persze a sok jelentkező az nem öncél, csak annak örülünk, hogy a képzéseink népszerűek. Nagyon szurkolunk még, hogy a fölvettek átlagpontszáma tovább javuljon. A nemrég megrendezett állásbörzén erős pánikot lehetett levenni a helyi infós cégeg vezetőiről, mert 3 nagyobb vállalkozás (IT Services, NavNGo, Levi9) is nagy létszámbővítést végez / tervez végezni a következő pár évben. Ez a HR-eseknek nyilván gondot jelent, az informatikus munkavállalónak pedig keresetnövekedést. 

A második legfontosabb örömteli hírünk pedig az, hogy a mérnökinformatikus képzésünk évek óta tartó trendje megfordult, és hatalmas növekedés (97 -> 125) látszik igazolni az utóbbi években véghezvitt befektetéseinket. 

Csend, esti bor...

süti beállítások módosítása