nov. 14. 2013

KibLab50

Illetlenül későn írom a meghívót: holnap, november 15-én, pénteken 11 órától ünnepi előadások lesznek az Agórában a JATE Kibernetikai Laboratórium alapításának 50. évfordulója alkalmából.

A Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Nagy Számítástechnikai Műhelyek című sorozata következő darabja a JATE Kibernetikai Laboratóriumát ünnepli. A programban rövid előadások lesznek az intézmény korábbi működésének különböző aspektusairól. Az ebédszünet (1-2) után kötetlen beszélgetés és az Informatika Történeti Kiállítás megtekintése következik.

Én 7 főt ismerek föl a képen. És a nyájas olvasó?

A belépés ingyenes. Számos meglepetés vár az érdeklődőkre: a híres katicabogár különféle működőképes változatai mellett látható lesz majd a leégett számítógép több darabja, és egyéb nemrég előkerült relikviák. 

Kurz und bündig volt a rendezvény, ahogy a német mondja: bár volt egy szűk másfél órás késés, amit a program első órás során szedett össze az erélytelen levezető elnök, de ez csak a kiadós, tartalmas előadásokat jelzi. Az 50-60 fős hallgatóság zöme szépen viselkedett: ott ült feszt, lelkesedett, nevetgélt és hozzászólt. Voltak persze kevesen, akiknek jönni-menni kellett, de az ebéd során törpént laza beszélgetésekből kiderült, ez a lazaság is irígylésre méltónak tűnt. Sosem látott relikviákat lehett megnézni: a NAGY R40 TŰZ bűnös darabját, szenesedett memóriarészeket, a kari jubileumi kötet vonatkozó részét stb. Készül a DVD, amit a fő szervező Vera lánya biztosít majd. 

Csend, Esti Bor...

süti beállítások módosítása